RuseHorseClub Web site home RuseHorseClub on Facebook RuseHorseClub RSS RuseHorseClub on fkickr RuseHorseClub on YouTube Image Map
Вие се намирате тук: Конна база RuseHorseClub » Школа по езда

Школа по езда

 

Уроците  по езда:

 

 

 

Уроците  по езда са насочени, преди всичко, към получаване на удоволствие. А в случай, че желаещия да се обучава на конен спорт се стреми да постигне високи спортни резултати, обучението ще се провежда в тази насока.

 

Преди време занятията по езда са се смятали за прерогатива на аристокрацията, но в наши дни не съществуват никакви ограничения в социалния или материалния статут, на полов или възрастов признак. 

 

 

За да се научите да яздите трябва просто да имате голямо желание. Всеки има различни възможности: Но ще Ви предоставим  такава програма, която е най-удобна за Вас – няколко пъти седмични или месечно, през почивните дни и т.н. Не се изисква постоянно членство в клуба или наличие на определени навици.Нашата препоръка е да практикувате ездата не по-малко 2 пъти седмично, ако наистина желаете да се научте. 

Обучанието 

 

Обучанието на езда включва както практически, така и теоретични познания и навици. Вие ще имате възможност да разбирате езика на конете, ще придобиете опит в правилната  грижа за животните. Занятията с езда имат уникална способност едновременно да оказват положително влияние на физическата , интелектуална и психологическа сфера на човека и да намалят емоционалното напрежение, да възстановят силите и да приповдигнат  настроението.Най-важният навик, за усвояването , на който се отделя повечето време в уроците  с начинаещи – това е правилния седеж. Другото необходимо умение, което се развива е освободеността на мускулатурата  и умението  да се държиш в седлото естествено и непринудено. Постановката  на тези рефлекси представлява най-важната за начинаещия ездач задача .


 

 

 

Така че, ако сте начинаещ  и  искате да се научите да яздите, но изпитвате леко притеснение – нашият професионален и опитен треньор, безопасно и надежно ще ви обучи на езда, използвайки максимално меки и естествени методи. Треньорът ни ще обучи на езда Вас и Вашите деца, спазвайки всички правила на техниката  за безопасност, търпеливо и доброжелателно, намирайки индивидуален подход към всеки член на клуба по езда. Ще можете да се сприятелите с конете, тези великолепни божи творения, ще изпитате радост и гордост, пълнота и хармония – ездач и кон…